Funkční na druhou. Jak správně vrstvit, aby zima neměla šanci?

Dnes vám prozradíme jedno tajemství funkčního prádla. Jeho správným vrstvením nezískáte jen součet kvalit jednotlivých vrstev, jejich efekt se násobí! Na zimu si tak vystačíte s několika málo kousky, které vás podrží v každé situaci. Jak na to?

Od zimního oblečení očekáváme vyšší hřejivost. Tu dokáže zajistit Merino, ovčí vlna s antibakteriálními vlastnostmi, která mimochodem skvěle odolává zápachu i po několikadenním nošení. V Moiře používáme nejjemnější vlákna o síle 16,5 mikronů, takže se nemusíte bát kousavého pocitu.

Právě Merino vlna v kombinaci s mikrovláknem Moira, které neuvěřitelně rychle odvádí vlhkost, tvoří nepřekonatelnou kombinaci. S ní si tuto zimu vystačíte jak v klidu doma nebo v práci, tak i při všech venkovních aktivitách včetně zimních sportů.

Jak pomocí vrstvení zajistit optimální synergii materiálů?

1. vrstva – triko

Tenká, ale vysoce hřejivá. Nejlehčí variantu (190 g/m2) z řady MERINO MOIRA® – Light můžete využít jako základní vrstvu pod své běžné oblečení nebo jednoduše místo klasického trika pro lepší tepelný komfort. Díky krásnému designu, který nepřipomíná funkční prádlo, se totiž hodí i do práce a na volný čas. Na vnitřní straně se vás bude dotýkat hebké vlákno Moira, které skvěle odvádí vlhkost, zatímco z vnější strany vás zahřeje jemné Merino. Je tak příjemná i těm, které 100% vlna kouše.

Nevyhovuje vám z nějakého důvodu vlna? Dobrou tepelnou izolaci nabízí také termoprádlo z řady DUO DESIGN z mikrovlákna Moira. Žebrovaný úplet z jemné příze je na omak podobný přírodním materiálům a hezky vypadá. Skvělý odvod vlhkosti je u funkčního oblečení Moira samozřejmostí. vrstva – spodky

1. vrstva – spodky

Funkční spodky a legíny jsou univerzálním kouskem, ve kterém můžete relaxovat doma, jít si zacvičit, natáhnout je pod šaty či tuniku do práce nebo je využít v zimě jako spodní izolační vrstvu pod kalhoty. Potřebujete-li teplejší variantu, volte ty s příměsí vlny Merino z řady MERINO MOIRA®.

2. vrstva – svetr/mikina

Svetry ve dvou různých gramážích (střední 300 g/m2 a silnější 450 g/m2) z řady MERINO MOIRA® – Medium/Heavy kombinují vlnu a mikrovlákno v jedné přízi. Ta díky vzduchovým kanálkům ve struktuře pleteniny dobře zadržuje tělesné teplo a hodí se tak jako druhá vrstva. Střední variantu doporučujeme do menšího chladu, silnější pak ocení všichni, kteří snáze prochladnou nebo na venkovní aktivity.

Ve spojení s první vrstvou, která zajistí dokonalý odvod potu, získáte bezkonkurenční kombinaci pro zimní sporty nebo fyzicky náročnou práci v chladném prostředí.

3. vrstva – bunda

Vysoká hřejivost, výborný odvod vlhkosti a svrchní vrstva odolná proti opotřebení. Tyto vlastnosti spojují bundy z řady MOIRA STRETCH. Pružný materiál s příměsí Lycry nikde netáhne ani netlačí a hodí se tak pro každý pohyb v chladném počasí – třeba na běhání nebo na běžky. Některé výrobky z této řady jsou doplněné vícevrstvou prošívanou textilií, která chrání před větrem.

NOHY V TEPLE

Vaše babička měla pravdu, teplo od nohou je základním předpokladem pro pohodu a v zimě to platí o to víc. Nezapomeňte proto do svojí zimní funkční výbavy zahrnout ponožky nebo podkolenky. V Moiře věnujeme velkou pozornost konstrukci jednotlivých částí ponožek, aby vaše nohy udržely nejen v suchu a v teple, ale také bez odřenin, otlaků a puchýřů. Pro chladné měsíce a zimní sporty doporučujeme ty s příměsí jemné Merino vlny z řad THERMO nebo ARKTIDA.

V nabídce Moiry kromě základní výbavy najdete také zimní doplňky jako jsou čepice, rukavice, čelenky, kukly nebo bederní pásy.

Když Mario Vlček začal v roce 1992 vyrábět funkční oblečení Moira, zamýšlel ho původně pro sportovce do extrémních klimatických podmínek. Nároky na materiál a technologie měl tedy opravdu vysoké. Díky tomu, že se mu toto know-how podařilo převést i do vývoje termoprádla pro každodenní nošení, si i vy a vaše rodina můžete svoje oblíbené aktivity užívat v tom nejlepším, co trh nabízí.

Chcete se dozvědět o správném vrstvení oblečení ještě více? Rádi vám poradíme na jedné z našich 27 prodejen ZDE. Těšíme se na vaši návštěvu.

Zaregistrujte se v našem e-shopu

Dozvíte se o akcích a slevách jako první

Informace o nových produktech

Historie objednávek a faktur

Vyrobeno a navrhnuto v České republice

Unikátní patentované vlákno Moira

O našich materiálech

Doprava zdarma od 1999 Kč

25 značkových prodejen v ČR

Seznam prodejen