Může funkční prádlo snížit nemocnost zaměstnanců a náklady na energie?

Když se řekne Moira, asi si představíte oblečení pro aktivní lidi a sportovce. Nemalou část našich zakázek ale tvoří objednávky od firem, které si ještě před zimou nechávají na míru šít oblečení pro své zaměstnance. Proč to dělají?

SNÍŽENÍ NEMOCNOSTI ZAMĚSTNANCŮ

Zdraví a spokojenost zaměstnanců by mělo být prioritou každého zaměstnavatele, a to v neposlední řadě i z ekonomických důvodů. Posuďte sami: podle odhadu poradenské společnosti PwC dosahují náklady na absenci zaměstnance až dvojnásobku nákladů jeho odměny. Průzkum téže společnosti z roku 2019 říká, že nejčastěji nemocní jsou zaměstnanci v sektoru automotive a manuální pracovníci ve stavebnictví. Absence jsou také výrazně častější ve větších firmách nad 600 zaměstnanců.

Stále více zaměstnavatelů si tak uvědomuje, že investovat do prevence nemocnosti se vyplácí. Vedle dalších opatření může ke snížení nemocnosti přispět i jednorázová investice do vhodného oblečení pro zaměstnance.

DO VÝROBY, ZA VOLANT I DO KANCELÁŘE

Funkční oblečení zajišťuje lepší odvod vlhkosti (potu), takže zaměstnanec, který se v práci potí, ve vlhkém oblečení neprochladne. „Často si u nás funkční trička nebo spodní prádlo kupují řidiči autobusů či kamionů, kteří trpí na potíže s bedry. Pot, který jim v běžném oblečení stékal po zádech, nasákl do bederní části kalhot a záda tak byla náchylná k prochladnutí. Díky našemu prádlu pracují v suchu a v teple,” vysvětluje ředitelka společnosti Moira Marcela Vlčková jen jeden z mnoha profesních příkladů.

Funkční oblečení se hodí pro všechny profese, které pracují v chladnějším prostředí, například ve výrobních linkách nebo venku. Kromě odvodu vlhkosti totiž také zabraňuje úniku tělesného tepla a pomocí vzduchových kanálků umí zahřát přesně v těch místech, která na prochladnutí trpí – ať už jsou to zmíněná bedra nebo třeba ramena.

Jako základní vrstvu pod své běžné oblečení ale ocení funkční prádlo v chladnějších měsících i lidé se sedavým zaměstnáním včetně kancelářských profesí. Vedle zvýšení svého tepelného komfortu také ušetří vlastní oblečení od nevzhledných skvrn od potu, které se rády tvoří na košilích či šatech. V létě zase funkční prádlo rádi využívají lidé, kterým nedělá dobře studený vzduch z klimatizace.

TEPELNÝ KOMFORT I PŘI NIŽŠÍ TEPLOTĚ

JAKÉ KOLEKCE ZAMĚSTNANCŮM VYBRAT?

Máte rádi kolektivní sporty a fitness? V halách, posilovnách, ale i pod širým nebem zazáříte s řadou FRESH. Najdete v ní trika bez rukávu i s krátkým rukávem, kalhoty různých délek a dokonce i sportovní sukni se všitými kraťasy. U všech produktů oceníte rychlý odvod potu a elasticitu, která nebrání pohybu, ať už smečujete nebo odpalujete golfový míček.

JAKÉ KOLEKCE ZAMĚSTNANCŮM VYBRAT?

U letních sportů nepodceňujte také ochranu pokožky před slunečním zářením. Zvláště v horách, kde pocitová teplota vzhledem k nadmořské výšce nemusí být tak vysoká. Stejně tak u vody, která nás ochlazuje, se může síla slunečních paprsků zdát méně intenzivní. Právě na těchto místech ale UV záření škodí nejvíce. Chraňte se proto oblečením i opalovacím krémem s ochranným faktorem.

Díky funkčnímu oblečení Moira si svoje oblíbené letní sporty užijete ve zdraví a v pohodlí. A dokonce se může stát, že budete podávat i lepší výkony!

Zaregistrujte se v našem e-shopu

Dozvíte se o akcích a slevách jako první

Informace o nových produktech

Historie objednávek a faktur

Vyrobeno a navrhnuto v České republice

Unikátní patentované vlákno Moira

O našich materiálech

Doprava zdarma od 1999 Kč

25 značkových prodejen v ČR

Seznam prodejen