Aktivní léto: jak se správně obléci na letní sporty

Letní počasí láká k nejrůznějším venkovním aktivitám a správně zvolené oblečení vám zajistí nejen příjemný pocit, ale může pozitivně ovlivnit i váš sportovní výkon. Jak se v létě obléci na kolo, na vodu nebo do hor?

V horkých letních dnech, zvláště pak při těch aktivně strávených, se více potíme. Představte si, že jedete na kole nebo běžíte v mokrém tričku, které se vám lepí na tělo a ne a ne uschnout. Není to pohodlné, radost z pohybu to také spíše nezvyšuje a kromě toho můžeme dokonce navzdory vysokým teplotám prochladnout a přivodit si zdravotní obtíže – nejčastěji trpí klouby, záda nebo ledviny.

A právě tady se pozná rozdíl mezi obyčejným sportovním a funkčním oblečením. Funkční triko nenasákne potem, ale odvede vlhkost z povrchu těla na lícní stranu, kde se rychle odpaří. Zároveň zajistí co nejlepší tepelný komfort díky promyšleným zónám, které ventilují, kde mají, a citlivá místa naopak chrání před prochladnutím.

Jak se tedy na letní sporty nejlépe obléknout?

Na vodu

Když sjíždíte řeku, je vysoká šance, že se oblečení namočí. Proto se vyplatí mít na sobě takové, které vodu nenasákne a rychle schne. Mezi materiály s nejnižší nasákavostí patří polypropylen moira (nasákne až 10x méně než polyester!). V horkých dnech na vodě oceníte např. řadu EXTREMELIGHT, která neuvěřitelně rychle schne a navíc mezi barevnými provedeními najdete i motiv námořnického proužku! 🙂

Na kolo

U cyklistiky je důležitý nejen dobrý odvod potu a tepelný komfort, ale také bezpečnost. Z toho důvodu má řada CYKLO reflexní prvky, díky kterým budete na silnici vidět i za soumraku. Nechybí samozřejmě ani zádová kapsa a cyklovložky.
Tip: V nabídce Moiry najdete dokonce i elegantní cyklo-sukni!

Na běh i na hory

Pokud byste měli mít jen jedno univerzální funkční triko na sport, vybírejte z řady X-COMPACT. Různé typy pletenin se střídají ve funkčních zónách – na bocích vaše ledviny před prochladnutím chrání více vzduchových kanálků (vzduch drží tělesné teplo), zóna na páteři zajišťuje ventilaci a ramena chrání zesílená zóna s pevnější strukturou. A to vše v jednom výrobku s minimem švů! V chladu nestudí, rychle odpařuje pot a díky obsahu Lycry je maximálně pohodlné a nevytahá se.

Do fitka i na plážový volejbal

Máte rádi kolektivní sporty a fitness? V halách, posilovnách, ale i pod širým nebem zazáříte s řadou FRESH. Najdete v ní trika bez rukávu i s krátkým rukávem, kalhoty různých délek a dokonce i sportovní sukni se všitými kraťasy. U všech produktů oceníte rychlý odvod potu a elasticitu, která nebrání pohybu, ať už smečujete nebo odpalujete golfový míček.

U letních sportů nepodceňujte také ochranu pokožky před slunečním zářením. Zvláště v horách, kde pocitová teplota vzhledem k nadmořské výšce nemusí být tak vysoká. Stejně tak u vody, která nás ochlazuje, se může síla slunečních paprsků zdát méně intenzivní. Právě na těchto místech ale UV záření škodí nejvíce. Chraňte se proto oblečením i opalovacím krémem s ochranným faktorem.

Díky funkčnímu oblečení Moira si svoje oblíbené letní sporty užijete ve zdraví a v pohodlí. A dokonce se může stát, že budete podávat i lepší výkony!

Zaregistrujte se v našem e-shopu

Dozvíte se o akcích a slevách jako první

Informace o nových produktech

Historie objednávek a faktur

Vyrobeno a navrhnuto v České republice

Unikátní patentované vlákno Moira

O našich materiálech

Doprava zdarma od 1999 Kč

25 značkových prodejen v ČR

Seznam prodejen