Jak v zimě ušetřit za topení I bez tlustých svetrů? Oblečte se do funkčního.

Jak si udržet příjemnou pocitovou teplotu i s méně stupni na teploměru? Jde to i bez tlustých svetrů.

Představte si, že ležíte v posteli pod přikrývkou. Co vás hřeje? Je to především teplý vzduch, který ohříváte vlastním tělem. A úkolem přikrývky je držet ho pěkně u vás, aby neunikal pryč do místnosti.

Při tepelné izolaci hraje zásadní roli vzduch.

Podobným způsobem se izolační schopnosti vzduchu využívají i ve funkčním prádle. Přímo ve struktuře pleteniny lze vytvořit vzduchové kapsy, které pomáhají izolovat teplo a zároveň díky nim pletenina rychleji schne.

MÉNĚ JE NĚKDY VÍCE

A teď zpátky do postele. Pamatujete, jak se dříve spalo pod těžkými péřovými duchnami? Dnes většina z nás usíná pod daleko lehčí a vzdušnější přikrývkou, která díky moderním materiálům a technologiím udrží teplo stejně dobře jako babiččina peřina.

U oblečení je to podobné. Abyste zůstali v teple, nemusíte celou zimu doma trávit v tlustých svetrech a mnoha vrstvách oblečení. Velký rozdíl v tepelném komfortu udělá jedna vrstva kvalitního funkčního prádla.

„Pokud si funkční prádlo Moira vezmete jako základní vrstvu pod své běžné oblečení, budete moci snížit teplotu o 2 až 3 °C, aniž byste pociťovali zimu. Při vrstvení našeho oblečení pak můžete teplotu snížit i více,”
vysvětluje ředitelka společnosti Moira Marcela Vlčková.

Tip: Jako základní vrstvu doporučujeme řadu Duo, která je díky struktuře pleteniny velmi příjemná na pokožce a nezpůsobuje „lepivý” pocit. 

Pokud hledáte univerzální a navíc pěkně vypadající funkční prádlo, vybírejte v řadě Duo Design. Unosíte ho doma, do práce nebo třeba na lyže. Navíc je rychleschnoucí, takže chvíli po tom, co ho vyndáte z pračky, může sloužit! 

Oproti vrstvení teplých svetrů má funkční prádlo ještě jednu výhodu. Zatímco izoluje tělesnou teplotu, vlhkost naopak odvádí po vlákně na povrch a vy se v něm zbytečně nepotíte.

Tip: Termoprádlo z řady Thermon dokáže totiž odvést obrovské množství vlhkosti od těla, ocení ho tak zvláště ti, kdo se věnují fyzické aktivitě nebo se více potí.

Řady Thermon+Merino Merino MOIRA se od předchozí liší kombinací vlákna Moira s jemnou merino vlnou, která je antibakteriální, hřejivá a odolává zápachu. Zahřeje jak v klidu, tak při fyzické zátěži.

Thermon+Merino:

Merino MOIRA:

MYSLETE NA DĚTI A SENIORY

Věděli jste, že děti a senioři mají sníženou schopnost termoregulace a mohou snáze prochladnout, aniž by chlad pociťovali? Děti se navíc rychle zpotí. Funkční prádlo s vysokým odvodem vlhkosti jim tak maminky často kupují i do školky, kde paní učitelky nemají čas převlékat každé propocené tričko, a děti tak bývají náchylné k onemocnění.

Tip: Dětská kolekce Moira nabízí funkční oblečení, které je antibakteriální, nejsou na něj známé žádné alergické reakce a hodí se i pro děti s citlivou pokožkou.

INVESTICE, KTERÁ SE VRÁTÍ

Ano, nákup funkčního prádla je dalším výdajem, který váš rozpočet právě teď možná nepotřebuje. Je pravda, že funkční oblečení stojí o něco více než klasické bavlněné tričko. Proč se nákup kvalitního prádla vyplatí?

  • Snížení teploty o 1°C uspoří 5 až 6 % energie na vytápětí. Díky jednomu tričku Moira, které si vezmete pod vaše běžné oblečení, můžete topit o 2 až 3 °C méně a zachovat si stejný tepelný komfort. Při vrstvení je pak úspora ještě vyšší.
  • Polypropylenové vlákno moira je ale extrémně odolné a pokud se o něj budete starat podle pokynů na cedulce, vydrží prakticky napořád. Můžete ho navíc nosit kamkoliv jako základní vrstvu pro vaše běžné oblečení, abyste měli jistotu, že budete vždy v teple a suchu.

Pozor ale, ne všechno oblečení, které má v názvu funkční, má skutečně slibované vlastnosti. My v Moiře ale po více než 30 letech vývoje za to naše dáme ruku do ohně.

Zaregistrujte se v našem e-shopu

Dozvíte se o akcích a slevách jako první

Informace o nových produktech

Historie objednávek a faktur

Vyrobeno a navrhnuto v České republice

Unikátní patentované vlákno Moira

O našich materiálech

Doprava zdarma od 1999 Kč

25 značkových prodejen v ČR

Seznam prodejen