Základy funkčního šatníku aneb jak získat maximum funkce za minimum peněz

V Moiře si přejeme, aby se z výhod funkčního prádla mohl těšit každý bez ohledu na své finanční možnosti. Proto jsme pro vás vybrali naše oblíbené kousky s nejuniverzálnějším využitím, díky kterým si za málo peněz užijete hodně muziky. Tedy funkce… 

Pořizovací cena funkčního oblečení je vzhledem k použitým materiálům, technologiím a sofistikované výrobě o něco vyšší, než u klasického bavlněného trička nebo mikiny. Díky své univerzálnosti, kombinovatelnosti a dlouhé životnosti ale funkčních kousků v šatníku nepotřebujete mnoho. S kterými z nich si vystačíte pro maximální množství příležitostí?

“Kombinace dvou funkčních triček a mikiny zachrání každý den,” říká výkonná ředitelka Moiry Marcela Vlčková. 

FUNKČNÍ TRIKO Č. 1

U první vrstvy funkčního oblečení je vždy zásadní, aby dokonale odváděla vlhkost, tedy pot od těla. Funkční trika z mikrovlákna Moira jsou v tomto naprostou jedničkou. Vlákno totiž téměř žádnou vlhkost nenasákne, ale odvede ji na povrch pleteniny, odkud se rychle odpaří. Ani když se zpotíte, nemusíte se obávat, že vás bude oblečení studit.V létě je můžete nosit samostatně a v zimě jako spodní vrstvu pod vaše běžné oblečení. Toto vrstvení zajistí nejen lepší tepelný komfort, ale zároveň eliminuje skvrny od potu na vaší košili nebo šatech.

V nabídce Moiry máme hned několik řad, z nichž můžete vybírat podle vašeho životního stylu. Mezi nejuniverzálnější patří funkční trika z kolekce X-COMPACT, která doléhají na pokožku pouze cca ze 35 % své plochy, což umožňuje lepší mikrocirkulaci vzduchu a rychlejší odpařování potu. Z toho důvodu jsou skvělá na léto a oblíbili si je i lidé, kteří se více potí. Hodí se jako základní vrstva pro každodenní nošení, tak i na sport.

FUNKČNÍ TRIKO Č. 2

Druhé funkční triko ve vaší výbavě by mělo vedle spolehlivého odvodu vlhkosti splňovat i nároky na vyšší hřejivost. Tu zajistí kombinace vlákna Moira s jemnou vlnou Merino o síle 16,5 mikronu. Merino vlna má navíc tu výhodu, že je antibakteriální a ani po vícedenním nošení není cítit. Takové triko využijete hlavně v chladnějších měsících roku jako první vrstvu pod své klasické oblečení nebo jednoduše místo trika na doma i do práce. A když ho navrstvíte na funkční triko č. 1, máte dobrý základ třeba na sjezdovku.

Sáhněte například po triku s příměsí Merino vlny z řady MERINO MOIRA® – Light. Při váze pouhých 190 g/m2 získáte hřejivost středně teplého svetru. Kousky z této řady navíc vynikají designem, který nepřipomíná funkční oblečení a budete ho rádi nosit i do práce nebo do společnosti.

MIKINA

V základní funkční výbavě by neměla chybět také mikina se střední gramáží, kterou v závislosti na teplotě okolního prostředí, stupni fyzické aktivity a vlastní „záhřevnosti” můžete navléci na lehké funkční triko č. 1 nebo na hřejivější variantu č. 2 s Merinem. A stejně jako předchozí kousky ji lze samozřejmě kombinovat i s vaším běžným oblečením.

Vhodnou variantou jsou například mikiny z řady TRIO NEW, které se hodí jak na běžné denní nošení, tak na sport a venkovní aktivity. Zajímavostí je třívrstvý úplet, ze kterého se vyrábí. První vrstvu tvoří plyšové smyčky z mikrovlákna Moira, které jsou velmi příjemné na kůži, drží mezi sebou velké množství tělem ohřátého vzduchu a zároveň skvěle odvádí vlhkost od pokožky. Střední vrstva z jemné česané bavlny transportuje tělesnou vlhkost do vnější vrstvy, kde se v jednom místě spojuje bavlna s rychleschnoucí přízí Moira.

 

Takováto „svatá trojice” nebo „funkční KáPéZetka” nezabere v batohu moc místa, mnoho neváží a udrží vás v suchu a v teple ve většině běžných situací. Podle svých potřeb a finančních možností ji můžete časem libovolně doplňovat o další kousky, jako je třeba funkční spodní prádlo.

 

Tip: Při nákupu oblečení nepřemýšlejte jen nad pořizovací cenou. Větší vypovídací hodnotu má tzv. cost per wear, tedy cena za jedno nošení. Méně kvalitní levné triko, které po pěti vypráních nedrží tvar a má na sobě dírky, vás podle této logiky vyjde dráž, než dražší kvalitní kousek, který budete nosit mnoho let.

 

A pokud se o svoji Moiru budete starat podle instrukcí na etiketě, slibujeme, že vám vydrží klidně celý život.

Zaregistrujte se v našem e-shopu

Dozvíte se o akcích a slevách jako první

Informace o nových produktech

Historie objednávek a faktur

Vyrobeno a navrhnuto v České republice

Unikátní patentované vlákno Moira

O našich materiálech

Doprava zdarma od 1999 Kč

25 značkových prodejen v ČR

Seznam prodejen